ОБЛАСТ ХАСКОВО СРЕД НАЙ-АКТИВНИТЕ В ТВ ЦИФРОВИЗАЦИЯТА

контакти

Област Хасково е сред най-активните в страната по раздаването на декодери за цифрова телевизия срещу ваучери. Другите първенци са Пловдив, Шумен, Пазарджик, Варна, Добрич. Близо 10 700 устройства са раздадени от началото на август досега. За първия етап около 124 000 социално слаби граждани имат право на това. Средно на ден  660 човека с ваучери за цифрова телевизия се възползват от възможността да получат безплатни устройства от държавата, съобщават от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията /МТИТС/.

За Димитровград общо 1062 човека могат да вземат ваучери. Това са тези, получили помощи за отопление през сезон 2012/2013 г. Към 15 август са раздадени 286, съобщи директорът на дирекция „Социално подпомагане“ Жанета Желева. Очаквахме по-голям наплив. Може би удължаването на срока за спиране на аналоговия сигнал е изиграл роля, каза тя.

Ваучерите ще се раздават до края на октомври. За града край Марица е определена централната поща, по график – понеделник, сряда и петък, от 9 до 12 часа. Проверката на място показа, че много преди гишето да отвори, се образува опашка. Хората негодуваха от краткото време за предоставяне.

В началото на кампанията през първата седмица на август се появи проблем с декодерите за социално слабите в Димитровград. Те се раздават в магазините „Зора“ срещу ваучер. Бе обявено, че от веригата ще докарат устройства на 7 август в клуба на инвалида. Това обаче не се случи. Бяха посочени и датите 12, 19 и 27 същия месец. По думите на Жанета Желева на 12-ти е имало устройства. Управителят на хасковския магазин Мирослав Милушев потвърди това, но допълни, че за този месец в Димитровград повече няма да има декодери в клуба на инвалида. През септември обаче ще има две или три идвания по график.

Имащите ваучери могат да се сдобият с устройства не само от магазина в Хасково, но и във всички останали, в които веригата има представителства за областта, коментира Мирослав Милушев. Специално за Хасково обектът на „Зора“ се намира на бул. „Съединение“ 106. Телефонът за контакти там е 038/620 481, работно време от 9:00 до 20:00 часа. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук