Област Хасково пред грипна епидемия до седмица, ако се запазят темповете

контакти

Ако се запазят темповете на развитие на заболяването, пред грипна епидемия област Хасково ще е до седмицa или малко повече.

За периода 8-14 януари за региона са отчетени 150 случая на грип на 10 000 души. За периода 15-21 януари са регистрирани 180 на 10 000. Продължи ли така, за настоящата седмица (22-28 януари), заболеваемостта ще скочи на 210, а епидемичната стойност за региона е 244 на 10 000.

Епидемичната обстановка в Хасковска област засега е спокойна, информираха от РЗИ-Хасково областния управител на Хасковска област Гинка Райчева.

19 са новите случаи на грип, които са регистрирани днес в наблюдаваните от здравната инспекция медицински практики на територията на областта. Д-р Снежана Иванова, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионална здравна инспекция – Хасково, информира, че към момента равнището на заболяемост е 180 на 10 000 души.

12% от учениците и 3 % от учителите отсъстват от учебните зания в областта, показват данните на Регионалното управление на образованието.

В момента няма притеснение от рязко повишаване на заболеваемостта от грип, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ – Хасково д-р Георги Гелов.

Областният управител Гинка Райчева е в непрекъсната връзка със здравните институции и при необходимост ще бъде свикан оперативен щаб, на който да бъдат взети решения за вземане на противоепидемични мерки. Към момента няма необходимост от налагането на такива.

А какви са симптомите на грип – вижте тукПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук