ОБЛАСТНИЯТ МВР-ШЕФ НА РАЗПИТ ПРЕД ОБЩИНАРИ В ДИМИТРОВГРАД

Общинари от Димитровград викат на разпит шефа на областната дирекция на полицията в Хасково. Временна анкетна комисия е изпратила до комисар Ангел Цанков своеобразна призовка, пише „24 часа“. В нея се настоява той да даде обяснения за действия на органите на реда в нощта преди парламентарните избори. Тогава полицията задържа общинската съветничка Живка Вълкова, както се говори, в подозрение за търговия с гласове.

За изясняване на случая през октомври ОбС – Димитровград излъчи комисия с двама членове – Стефан Димитров и Тодор Ташев от коалиция „Да за Димитровград”. Докладът трябва да бъде представен на декемврийското заседание, решиха местните парламентаристи.

Получих писмото. Това е местен феодализъм. Ще сезирам прокуратурата и областната администрация за превишаване на правомощията на общинските съветници, коментира пред „24 часа“ комисар Цанков.

Да се смееш ли, да плачеш ли….?, е написал по този повод на страницата си във Фейсбук кметът на Димитровград Иво Димов с линк към публикацията на часовото издание.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Точно го е казал човекът-Това е местен феодализъм.!!! Кога ще има комисия за източването на болницата с 600000 лв. неустойка платени на Табаков?Или комисия за ремонта на тротоарите,които се скапаха само след edna zima?Има ли предвидена неустойка,кой упражнява контрол,кой е сключвал договорите…? Едни такива комисии ще са много по-полезни за общинския бюджет,ама кой да ги направи,кой?Май повечето от съветниците са зависими от КОЙ.Май и в града ни си имаме един КОЙ 🙂

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук