ОБЗАВЕДОХА ОБЩИНАР № 1 С БОТУШИ ЗА НАВОДНЕНИЯ

Обзаведен с гумени ботуши за наводнения се оказа председателят на Общинския съвет Стефан Димитров. Те му бяха предоставени от съветника Диян Георгиев, секретар на сформираната преди време от ОбС комисия да обследва проблемните места, след обилни валежи.

На предната сесия ви питах, питам ви и сега какво се случва с комисията. Защо не заседава? Алармирах ви, че идват валежи и след тях ще стане така, както всеки път. И не само за улици в кварталите „Черноконево“ и „Мариино“, обърна се Георгиев към кмета Иво Димов на сесията.

Отговор от градоначалника не последва. След като заяви, че е изгубил надежда, че може да се реши проблема с наводненията, съветникът изкара ботушите и ги предостави на Стефан Димитров. Те са от хората на двата квартала, с които да отидете да ги видите в какво положение са изпаднали. Давам ви ги, тъй като виждам невъзможност да се справя като секретар на комисията. Ако вие имате такава…, обясни Диян Георгиев.

Правилно ги давате на председателя. Канализацията на „Мариино“ и Меричлери“ беше изпълнена в предишния мандат. Така че, ботушите ви са правилно насочени. Идете да видите какво сте сътворили, контрира кметът Иво Димов.

Приемам ангажимента, заяви Стефан Димитров. Във времето назад има изпълнявани проекти, които по една или друга причина, не са дали този ефект, който трябва да дадат. Пропуските могат да бъдат отстранени, при добро желание. За 4 години това можеше да стане, продължи Димитров.

Темата бе продължение на въпроса на съветника Данчо Данев, който обърна внимание, че при последните валежи са се наводнили улици, мазета и етажи от къщи. Кметът не се съгласи, че наводненията идват от проблеми с Водния цикъл. Шахтите се запушват от листа, боклуци, клони. Близо 50 литра дъжд на квадратен метър паднаха за 40 минути. Освен това, наводненията са локални и то само, когато има неестествено влошаване на времето.  Своевременно изпратихме екипите и по-малко от половин час по-късно водата навсякъде се беше оттекла. Спекулирате, подчерта той.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук