Обжалваха решението за касиране на вота за ОбС – Хасково

контакти

Към днешна дата в Хасковския административен съд са постъпили две касационни жалби против Решение № 499 от 01.02.2024 г., постановено по административно дело № 1200/2023 г., с което съдът обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково, проведен на 29.10.2023 г. и обявен с Решение №253-МИ/30.10.2023 г. на ОИК – Хасково.

Предстои проверка на редовността на жалбите, след което евентуално изпращане на препис от тях на другите страни и впоследствие изпращане на делото във Върховния административен съд.

Жалбите са подадени от ПП „ГЕРБ“ и от общинския съветник Делян Делчев, информират от Административен съд – Хасково.

Решението за обжалване и ако жалбите бъдат определени за редовни, което най-вероятно ще бъде така, означава, че това дали ще има или няма да има нови избори за общински съветници в Хасково, ще реши Върховният административен съд. Дотогава обаче могат да минат два-три месеца.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук