ОБВИНИХА КУПУВАЧКА НА ГЛАСОВЕ В СВИЛЕНГРАД. ДАВАЛА 30 ЛЕВА

контакти

[quote]СЪС СПАГЕТИ И БОБ ИЗКУШАВАТ В ЧЕПЕЛАРЕ[/quote]

Районна прокуратура Свиленград привлече като обвиняема 32-годишна, след опит за купуване на гласове на президентските избори. На 12 ноември тя предложила 30 лева на 64-годишна от Любимец, за да гласува за определен кандидат, информират от държавното обвинение.

По случая е образувано досъдебно производство. Още три такива, за изборни нарушения, са образувани в зоната на Апелативна прокуратура Пловдив, в двата изборни тура. На 2 ноември в Чепеларе млада жена предложила на двама спагети, фасул, леща олио, захар и други хранителни продукти, за да ги изкуши да гласуват за определен кандидат президент.

В пазарджишкото село Черногорово се разследва предлагане на пари на лица, да гласуват с посочен номер в бюлетината. Производството е образувано на 5 ноември.  Такова води Районна прокуратура Смолян. То е срещу 47-годишен, гласувал два пъти в секционна комисия, на 6 ноември.

В зоната на Апелативна прокуратура Пловдив са образувани 97 преписки за изборни нарушения, в двата тура. Те са в обхвата на районните прокуратури в Кърджали, Момчилград, Пловдив, Карлово, Пещера, Ардино, Смолян, Чепеларе, Панагюрище, Пазарджик, Казанлък и Стара Загора. 74 от тях са приключили с постановление за отказ да се образува досъдебно производство, 12 са изпратени по компетентност на други органи. 11 не са приключили, като по тях са назначени проверки за срок от 10 дни.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук