Обвинение за димитровградчанин, присвоил 50 лева и бутилка уиски

Кражбите – при условия на продължаващо престъпление и повторност

Димитровградчанин е задържан за кражби на 50 лева от бар и бутилка уиски от магазин. 31-годишният Н. Д. е привлечен като обвиняем, съобщават от МВР – Хасково и Районна прокуратура – Димитровград. Извършеното от него, през януари, е при условия на продължаващо престъпление и повторност.

В първия случай, младежът посетил заведение в село Злато поле. Изчакал собственика да излезе, отишъл зад бара и прибрал 50 лева. Във втория, влязъл в магазин в Димитровград, взел бутилка уиски за 36 лева, скрил я под якето и излязъл, но по-късно е спипан от полицаи.

След задържането, мъжът си признал за кражбите. С постановление на прокуратурата, той е задържан за срок от 72 часа, като предстои в рамките на тях  делото да се внесе за разглеждане в съда.

По-късно стана ясно, че крадецът ще лежи в затвора общо 13 месеца – 3 месеца за описаните кражби, както и още 10, колкото му била условната присъда за друго престъпление, наложена през декември.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук