Няма шега – от 1 април водата в Димитровград става 3,52 лв. за кубик

Не е шега, но от Деня на шегата 1 април водата в Димитровград става 3,52 лв. за кубик. Това пояснява в съобщения до потребителите местното В и К дружество. Предупрежденията се разлепват на входовете на жилищни блокове, с молба за осигуряване на достъп на инкасаторите до всички индивидуални и главни водомери. Посочват се и телефони за контакт, при необходимост.

Промяната на цената налага задължително изравняване на водомерите, за да се гарантира точността на измерената консумация, поясняват от В и К.

Както вече информирахме, в началото на февруари Общинският съвет в Димитровград даде зелена светлина за продажбата на дела си във Водното дружество – на В и К – Хасково. Решението на ОбС – Димитровград позволи на съдружниците в лицето на държавата, притежаваща 51% във В и К – Димитровград и Общината, с 49% да стартират сделката. Пазарната стойност, определена от независим оценител, бе в размер на 380 000 лв. Очакванията още тогава бяха, че формалностите ще приключат бързо и водата в Димитровград ще се изравни по цена с хасковската. До момента тя е 1.86 лева за кубик и не е изменяна от 11 години. От 1 април обаче повишението, както се разбира, влиза в сила.

Цената 3,52 лв. за кубически метър вода ще бъде единна за абонатите в цялата област Хасково,  което е изискване при окрупняването на ВиК дружествата, като възможност те да кандидатстват за европейско финансиране.

Снимка от https://pixabay.com/Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук