НЯМА ОПАСНОСТ ДА ВЛЯЗАТ ТЕРОРИСТИ В БЪЛГАРИЯ, УСПОКОИ ТУРСКИЯТ ПОСЛАНИК

Няма опасност от преминаването на терористи през Турция в България, заяви по БНТ турският посланик у нас Н. Пр. Сюлейман Гьокче. Той подчерта, че Анкара изгражда ограда по общата ни граница, но като временна мярка. Според него, отношенията между двете държави трябва да се развиват не с огради, а на основата на търговските и икономически отношения и връзки.

Дипломатът успокои, че информацията от българските институции за опасност от преминаване на терористи или радикални елементи през границата – не е вярна. Акцент в разговора с него бе заплахата „Ислямска държава“. Той припомни, че Турция през 2013 г. е обявила това образувание за терористична организация.

По думите на посланика за 25 години преход много неща се промениха в България и Турия. Той обясни, че отношенията между двете държави са се развили през този период. Към момента стокообмена между тях е около 5 млрд. долара, но според Сюлейман Гьокче – през следващите години той може да се увеличи двойно.

На снимката: Посещението в Хасково на турския посланик през април тази година и срещата му с тогавашния областен управител Кадир Исов.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук