Няма договорка за смяна на министри при ротацията, каза Никола Минчев

контакти

Няма договорка за смяна на министри при ротацията на премиера Денков с Мария Габриел, обяснил е заместник-председателят на парламента от ПП-ДБ Никола Минчев. По думите му, за да има такава, е необходимо съгласието на всички партии, участващи в парламентарното мнозинство. Резултатите от местните избори не са променили политическата ситуация, казва, цитиран от БНР, той.

Според него няма алтернатива на настоящото правителство и затова всички трябва да положат усилия то да продължи своята работа.

Минчев допусна подписване на коалиционно споразумение, но при определени условия:

„Ако е форма на установяване на ясно разписан механизъм на взимане на решение, може – да, ако е обаче разпределение на постове между партии в рамките на изпълнителната власт – не“.

Никола Минчев коментира предложението на ГЕРБ министрите от кабинета да обсъждат с ресорните парламентарни комисии постигнато по задачите в управленската програмата. Той определи като нормална практика министрите да идват в комисиите и пленарната зала и да отговарят на въпроси в рамките на тяхната компетентност:

„Това се развива в абсолютно всеки парламент. Това не е някаква процедура, която ГЕРБ или ДПС са измислили. Може и то е хубаво да има сътрудничество между народното представителство и изпълнителната власт, но в крайна сметка законодателната инициатива е ясно разписана“.

Снимка: „Продължаваме промяната“Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук