НЯМА ДА ПРОДАВАТ БОЛНИЧНИ ИМОТИ, НЕДОРАЗУМЕНИЕ БИЛО, СПОРЕД ИВО ДИМОВ

Имоти на МБАЛ „Света Екатерина“ Димитровград няма да бъдат продавани, заяви кметът Иво Димов. Той коментира въпроса, след информацията, че три болнични имота са обявени за публична продан от частен съдебен изпълнител. С парите, пък – да се покрият задължения към „Строй ГСТ“.

Станало е недоразумение. Разговаряхме с управителя на фирмата Георги Табаков. Той тръгна за Хасково да уреди нещата и да бъдат изтеглени от адвокатите искането за продажба на конкретните имоти, явяващи се гаражи, коментира градоначалникът.

Той уточни, че в края на 2012 г., след решение на ОбС, бе подписано двустранно споразумение за отпускане на 500 хил. лв., които да покрият задълженията към „Строй ГСТ“ за близо 650 хил. лв. Останалата сума ще бъде покрита, след изтеглянето на кредит до 1 млн. лв. от МБАЛ, като Общината стане гарант.

Димов коментира и намерението за свикване на извънредна сесия, която да заседава само по проблемите на болницата. Според мен, не е необходимо да се свиква, тъй като драма няма, бе коментарът му.

Посочените имоти се появиха в обява на частния съдебен изпълнител Самуил Пеев. Обявлението е активно от 7 април до 7 май 2015 г. Ето го и него.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук