Няма да има разместване при съветниците от БДЦ в Димитровград

Юлиян Семерджиев остава в Местния парламент, Георги Ангелов – извън

Няма да има разместване в листата на общинските съветници от „Български демократичен център“ в Димитровград. Това сочат резултатите от втората експертиза – за броене и проверка на преференциален вот за БДЦ, която Административен съд – Хасково прие, в делото по жалбата на Георги Ангелов.

БДЦ има двама съветника в Общинския съвет – водачът Донка Велчева и вторият Юлиян Семерджиев. Трети бе Георги Ангелов, чийто твърдения бяха, че не са му отчетени всички преференции, трябва да мине на второ място и да бъде избран за общински съветник.

Втората експертиза показва, че преференциите за Юлиян Семерджиев са 132, а за Георги Ангелов – 124, с 8 по-малко.

Има обаче разминаване между регистрирания резултат на Общинската избирателна комисия /ОИК/ и втората експертиза. Според вписаното от ОИК, в решение № 222 – за обявяване на избор за общински съветници, преференциите за Семерджиев са 121, а за Ангелов – 117.

Защо има разминаване? Причината е, че е имало няколко Секционни избирателни комисии /СИК/, в които не са отчитани преференции, а само гласовете за партия БДЦ, имало е и несъответствия… Това поставя въпроса за организацията на каквито и да е избори в България, но това е друга тема.

До края на седмицата се очаква решението на Административния съд, който по всяка вероятност, ще потвърди решение № 222 на ОИК. Ако стане така, Юлиян Семерджиев ще остане в Местния парламент на Димитровград, а Георги Ангелов – извън. Последният обаче почти сигурно ще обжалва пред Върховния административен съд, ако се съди по думите му, че ще го направи, ако резултатът е неудовлетворителен.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук