НУЛЕВ ИНТЕРЕС ОТ ГРАЖДАНИТЕ КЪМ ОБЩИНСКИЯ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ

Гражданите на Димитровград не се интересуват от разработвания в момента общински план за развитие на Димитровград за периода 2014-2020. В партерния етаж на общината има поставена кутия, в която желаещите могат да пускат предложения. Тя обаче стои празна. В предните дни се забеляза, че в нея имаше един-два листа.

От кутията за момента има три предложения. Взехме ги за съгласуване и евентуално включване на идеи в плана. Имаме едно, дошло по електронната поща. Засега интересът е нисък, коментира заместник-кметът Росен Кузев. Той посочи като основен проблем това, че младите хора не обръщат толкова внимание на информациите в публичното пространство.

Ресорният специалист по международното сътрудничество и програми осъществява контролът и изпълнението на заповедта на кмета Иво Димов, с която бяха сформирани работни групи за разработване на документа. На юнското заседание на общинския съвет бе приета докладна за разработването му. Според решението, се създадоха девет групи – – Икономическо развитие, Инфраструктура, Екология, Образование и младежки дейности, Здравеопазване, Социална сфера и човешки ресурси, Култура, Спорт, Земеделие.

Росен Кузев допълни, че смисълът от създаването на групите е повече хора да се включат в разработването на рамката. Всяка една от тях е провела поне по едно заседание, а някои от тях и по повече. По думите му в сроковете засега няма промяна. За момента не може да се каже ще има ли такива в близките дни. До 30 август ще се направи обобщение. Общинският план за развитие трябва да бъде готов до края на септември тази година. Предложения могат да се пускат в кутията, както и на посочен имейл.

Когато документът бъде готов, той ще бъде входиран в ОбС. Преди това обаче ще има среща, на която да се обсъдят подробностите. Такава вече се проведе през юли. Тогава изпълнителния директор на Регионално сдружение на общините „Марица“ Райна Йовчева, която е и консултант по разработването, призова да има повече конкретни предложения. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук