НУЛЕВ ИНТЕРЕС КЪМ ТЕАТРАЛНИЯ ПЛАКАТ

изложба театрални плакати
контакти

[quote]НАДЕЖДА СТОЙНЕВА: КУЛТУРАТА НА ХОРАТА В ГРАДА СТАВА ВСЕ ПО-ОГРАНИЧЕНА[/quote]

Нулев интерес предизвика откриването на изложбата от театрални плакати в градската художествена галерия „Петко Чурчулиев”. То се състоя на 27 март – Междунаропдния ден на театъра. Присъстваха само малцина общински служители и може би един или двама граждани.

Попитахме главния уредник в галерията Надежда Стойнева, защо е така, не само в конкретния случай, но и през последните години към подобен род събития.

Хубава е изложбата, празникът е прекрасен, очаквах повече. Може би трябва пиар, който само с това да се занимава, както в големите галерии. Аз не мога да искам в нашия малък град такова нещо. Постепенно обаче самият Димитровград се свива. Културата на хората става все по-ограничена. Ако не правим изложби, ще има още по-малко посетители. Вероятно в последно време на повечето хич не им е до подобни прояви, заяви Надежда Стойнева.

Някои казват, няма хора в града, няма нужда от галерия. Става още по-трудно. Едно време сме станали от три села град. Сега ще станем от град – едно голямо село. Има период, в който учениците спряха да идват, не ги водят. Преди ни задължаваха да посещаваме институциите. Ужким насила, култутата ни ставаше все по-широка. Сега учениците, влизайки в тази зала, дори не знаят какво гледат. Любопитството им се притъпява, защото няма кой да ги подготви още от школото, да ги възпита, продължава тя.

На изложбата вчера бяха представени плакати, правени специално за постановки на димитровградския театър. В галерията се съхраняват над 1200 такива афиши. Бяха показани малка част от тях. Надежда Стойнева очаква в следващите дни повече посетители да дойдат да ги видят. Според нея, има много, които умишлено не дошли на откриването. Не могат да останат сами със себе си и произведенията, а и бягат от суетатаПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук