НУЛА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА УРНА ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

Парламентарни избори 2013
контакти

Нито едно заявление не е подадено до този момент от хора с трайни увреждания за гласуване с подвижна урна, съобщи секретарят на общината Венета Стоименова. Срокът за това изтича на днешния 11 април. Месец след тази дата – 12 май, са насрочени парламентарните избори. 30 дни преди това по закон е срокът, в който избирателите с такива проблеми могат да изразят това си право.

Хората с увреждания все още могат да направят това, до края на работния ден. Ако и до тогава няма желаещи, такава урна няма да има. Дори да има заявления, условието е броят на заявителите да бъде не по-малък от 10. С почти пълна вероятност може да се каже, че подвижна секция няма да бъде разкривана.

От администрацията информират, че заявлението трябва да е саморъчно написано. Може да бъде подадено в центъра за обслужване на клиенти в общината. Позволява се също така подаването му чрез писмо, факс или електронна форма. В него се посочват имената на избирателя, ЕГН, постоянен или настоящ адрес. Попълва се желанието за упражняване правото на глас с подвижна урна. Прилага се копие от документ на ТЕЛК, удостоверяващ увреждането.

Формата може да бъде изтеглена от сайта на общината. Намира се в секция „Избори“, където периодично се публикува информация за важните неща около вота на 12 май. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук