ЗЕБРИ ТОРМОЗЯТ ШОФЬОРИ В ДИМИТРОВГРАД

пешеходни пътеки
контакти

Над 130 са пешеходните пътеки в Димитровград. 15 от тях са по бул. „Димитър Благоев“ – 14 са зебри и 1 от типа две успоредни прекъснати линии. По бул. „Раковски“ зебрите са  7 зебри, пътеките с прекъснати линии – 10. По „Трети март“ зебрата е 1, „прекъснатите“ – 15. Следват бул. „Стефан Стамболов“ с общо 8 места за преминаване на пешеходци и бул. „Христо Ботев“ – 7. Информацията е от отдел „Инвестиционна дейност, околна среда и води“/ИДОСВ/в общинска администрация.

Много или малко са тези пътеки, не коментираме. От гледна точка на пешеходците – вероятно малко. Шофьори обаче недоволстват, че голяма част от пътеките са разположени на малки участъци, много близо една до друга. Това затормозява движението, особено в пиковите часове. Още повече, пешеходците използват предимството, често, без изобщо да се съобразяват с колите и възможностите им за спиране. От тротоара продължават по платното дори без да се огледат. Така е не само по зебрите, а и по пътеките, където пешеходецът е без предимство, оплакват се водачи.

Което води до въпроса нужно ли е редуциране на пешеходните пътеки в централната част? И още: Не трябва ли изрично да се означи, че пътеките с прекъснати линии не дават предимство на ходещия?  Наплашените от глоби шофьори и на тях спират като пред зебра, а много от доскоро оплакващите се от липса на толерантност пешеходци сега сами не я проявяват.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук