НСИ: Доходите в домакинствата се повишават, разходите намаляват

Общият доход средно на лице от домакинство през третото тримесечие на 2020 г. е 1 754 лв. и спрямо същия период на 2019 г. се повишава с 2.2%.

Общият разход на лице от домакинство през третото тримесечие на 2020 г. е 1 570 лв. и намалява с 0.8% спрямо същото тримесечие на 2019 година.

През третото тримесечие на 2020 г. потреблението на основни хранителни продукти средно на лице от домакинство се променя в сравнение със същото тримесечие на 2019 година.

Намаляват разходите за храна, безалкохолни и алкохолни напитки, цигари, за свободно време и отдих. Нарастват разходите за облекло и обувки, за ток, вода, отопление и обзавеждане на жилището, за здравеопазване, а за транспорт и съобщения остават непроменени.

Това, накратко, са изводите на Националния статистически институт за доходите, разходите и потреблението на домакинствата през третото тримесечие на 2020 година, повече за които може да видите тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук