Нощ на прилепите организират в 11 града

Европейска нощ на прилепите организират в 11 града в страната. Събития ще се проведат в Поморие, Стара Загора, Бургас, Враца, Русе, Сливен, Ловеч, Плевен, Благоевград, София. Във Велико Търново част от инициативите вече са се състояли.

Презентации, детски рисунки, прилепна гимнастика, „прилепни игри“, различни ателиета и томболи, арт работилници, изложби, викторини, презентации и филми ще провокират интереса към тайнствения живот на прилепите.

Нашата цел е да покажем, че прилепите не са никак страшни, а напротив – различни и симпатични. В България се срещат 33 вида от възможните 35 в Европа и всички те са насекомоядни. Прилепите са много полезни, защото голяма част от насекомите, с които се хранят, са вредители в селското стопанство, а пък прилепите в градовете помагат в борбата с комарите, като едно малко кафяво прилепче може да изяде 1000 комара на вечер.

Нощта на прилепите, отбелязана за първи път през 1990 г. във Франция и Полша, се организира за 24-и път в България. Тя се превръща в международна проява, която цели да запознае повече хора с уникалния начин на живот и голямата значимост на едни от най-интересните животни на планетата – прилепите… Допълнителни подробности – тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук