НОРМАЛНИ ПЪТИЩА СРЕЩУ ПАРИТЕ ЗА ВИНЕТКИ ИСКА ПРОТЕСТ

контакти

Протест срещу високата цена на винетките се проведе днес в Димитровград. Припомняме, че цената на стикера за лека кола ще скочи от 67 на 97 лева от следващата година, повишават се и за другите превозни средства.

Недоволните от новата цена организираха протест с автомобилите си. Шофьорите се събраха на паркинга пред парк „Марица“,  след което направиха шествие по улиците на града.

Протестираме не чак толкова срещу конкретната цена на винетките, а срещу това, че пътищата са в окаяно състояние. Ако направим съпоставка между цената и качеството на пътната мрежа, един стикер не трябва да струва повече от 50 лева. Ако пътищата са нормални, да плащаме, но не са. Постоянно колите ни са на ремонт, заявиха протестиращи.

Шествието премина през бул. „Стефан Стамболов“, бул. „Димитър Благоев“, бул. „Георги С. Раковски“, Водната кула и бул. „Трети март“, по посока изхода на града, към Хасково.

Организаторите информираха, че заявка да се включат са направили 100 шофьори. Колко от тях излязоха, не е ясно. В определен момент колоната стана внушителна, причина заради което беше и пазарният ден.

Едва ли ще постигнем нещо с този протест. Може да стане, ако скочи цялото общество. В крайна сметка, ще си платим винетките, но държавата трябва да е наясно, че не е правилно, казаха още недоволни шофьори.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук