Нормален старт на изборите в област Хасково. 230 хиляди с право на глас

Нормално стартира изборният ден в област Хасково в 7:00 часа. Така продължава и към 9:00 часа. Към този час всички машини в секционните комисии работят, съобщиха от РИК – Хасково.

229 972 са имащите право на глас в област Хасково на парламентарните избори на днешния 2 октомври 2022 г.

Това е брой на избирателите в региона към по-ранна дата. Той ще претърпи промяна, която ще стане ясна по-късно. Според предварителните списъци, избирателите в община Хасково са 89 634, в община Димитровград – 46 588…

Те ще могат да гласуват в 478 секционни избирателни комисии. С машини ще се гласува в 345 секции, понеже са с над 300 избиратели, в останалите – с хартиени бюлетини. В някои от най-големите секции ще има по две машини. За вота в Хасково бяха доставени 360 устройства и 230 500 бюлетини.

Изборният ден продължава до 20:00 часа, като може да бъде удължен, ако пред секциите има желаещи да гласуват, но не повече от час над определеното.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук