Нона Йотова и Петър Антонов в благотворителен спектакъл за църквата в Черногорово

контакти

Нона Йотова и Петър Антонов ще изявят на сцената на димитровградския Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“на 3 октомври от 19:00 часа. Артистите ще играят в спектакъла „Абсурдни времена“, върху едноименната книга на поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев. Той има благотворителен характер – за набиране на средства за реставрация на храм „Свети Харалампий“ в село Черногорово.

Храмът в димитровградското село е построен през 1863 г. Това е най-старата действаща църква на територията на община Димитровград и е декларирана като Паметник на културата от епохата на Възраждането. Църквата и до днес стои със здрава каменна зидария, но оградата на храма е на места пропаднала и рушаща се. За да се съхрани, трябва да се реконструира. Затова разчитаме на Вашата добра воля. Нека съхраним храм „Свети Харалампий“ и върнем вярата в доброто, отправят призив в социалната мрежа.

Снимка: balkanec.bgПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук