НОВ УПРАВИТЕЛ НА БОЛНИЦАТА НАЙ-РАНО ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ

Нов управител на МБАЛ „Света Екатерина“ ще бъде избран най-рано през декември тази година. Да се проведе конкурс за избор решиха общинските съветници. Заявленията за участие и документацията се подават до 1 ноември 2013 г. на Гише 1 в Деловодството на общината. Конкурсът ще се проведе на 27 ноември 2013 г. Ще премине на три етапа – проверка на документите, представяне на програма от кандидатите за развитието на болницата в следващите 3 години, събеседване с тях.

Кандидатите трябва да бъдат магистри по медицина и квалификация по здравен мениджмънт или са магистри по икономика и управление с призната специалност медицинска информатика и здравен мениджмънт  или по икономика на здравеопазването. Те трябва да имат най-малко 5 години трудов стаж като лекар или икономист, както и да притежават управленски опит като ръководител на лечебно заведение или болнично звено.

Бе избрана 5-членна комисия по избора, чиито председател е Стефан Димитров, а секретар земеделецът Данчо Данев. Членове – инж. Виолета Желева /БСП/, Галина Чингарова /ГЕРБ/. Предстои да се посочи представител от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Ако бъде избран, новият шеф ще подпише договор за 3 години. Дали ще стане така, предстои да се види. Вече бяха проведени два конкурса, без успех. Първият бе обявен в края на миналата година, а конкурсът проведен през март. Тогава той премина без успех, поради отпадането на кандидатите. За временен управител бе избран д-р Здравко Наков, който е такъв и до момента. Следващият конкурс се проведе през април. Комисия тогава посочи д-р Християн Стойков. Общинският съвет обаче отхвърли предложението. Сега предстои трети тур. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук