Нов общински съветник ще заеме място в Местния парламент в Димитровград

Нов общински съветник предстои да заеме място в Общински съвет – Димитровград. Той ще е в редиците на БСП, след кончината на Койчо Николов.

Петима изграждат групата на социалистите в димитровградския Местен парламент.

Водач на листата на социалистите на местните избори през 2019 г. бе Койчо Николов. На следващите четири места бяха Георги Стайков, Тодор Тодоров, Пламен Панев и Николай Янев.

Преференциален вот на изборите преди две години доведе до преподреждане на листата. Без особено значение то бе за част от цитираните, освен за петия Николай Янев, който бе изместен от намиращия се на осма позиция Сашо Спасов.

Николай Янев

Спасов отиде на втора позиция и така прати Янев на неизбираемата –  шеста. При създалата се сега ситуация, според подреждането в листата, Николай Янев трябва да бъде обявен за общински съветник.

Потърсен, Янев не пожела да коментира преди решението на Общинската избирателна комисия, но и не заяви изрично нежелание за съветничество. В ОбС на БСП също не са обсъждали към този момент въпроса.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук