НОВ НАДЛЕЗ В СТАЛЕВО ОБЕЩА ДЕПУТАТ

Нов надлез в Сталево ще има, обеща депутатът от БСП Смиляна Нитова. Според нея, предстои административна процедура по отчуждаване на земи. Това стана ясно на нейна пресконференция съвместно с председателя на общинския съвет Стефан Димитров и кметът на Сталево Панчо Панушев. Тримата ходили миналата седмица в Министерството на транспорта, за да изложат становище за необходимостта от изграждането на такова съоръжение.

Панчо Панушев разказа за дългогодишния проблем, свързан с невъзможността сталевци да достигат до обработваемите си земи от другата страна на жп линията. Там се намира най-плодородното място в рамките на нашето село. Машините трябва да заобикалят от Ябълково, за да достигнат до парцелите, каза той. Кметът уточни още, че тежината на новите машини достига до 20 тона, което трябва да бъде съобразено при строителството.

Оказа се, че проблемът не е толкова сложен. Остава само кметът на общината да подпише задание за проектиране, подготвено от Национална компания железопътна инфраструктура /НКЖИ/. При подпис, ще бъде възложено проектиране и ще се определят терени за отчуждаване. Проектирането може да стане до края на годината. След това в удобно време през 2014-та могат да стартират строителните работи, допълни Стефан Димитров.

Имам земеделска земя, която мога да дам безвъзмездно на хората, заяви Панчо Панушев, що се отнася до тези, които ще бъдат ощетени при отчуждаването. 

Рекламна къща 4 – креативност и качество Х 4: rk4.dgportal.eu Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук