Нов конкурс – за директор на Историческия музей, обяви община Димитровград

Втори за тази седмица конкурс – за директор и на Историческия музей обяви община Димитровград. Така конкурсите за местни културни институции с дълговременни временни ръководители са на път да приключат. Градска библиотека „П. Пенев“ и Детския и младежки център вече са с нови хора начело, а в началото на седмицата състезание бе обявено и за Общинския драматичен театър „А. Карамитев“.

За да получат шанс за бъдещ директор на Историческия музей кандидатите трябва да имат:

  • Завършено висше образование, образователно-квалификационна степен „магистър”, професионално направление – история и археология, социология, антропология и науки за културата;
  • Най-малко 3 (три) години професионален опит по съответното професионално направление;
  • Отлични познания на действащото законодателство в областта на музейното дело;
  • Способност да планират, организират и контролират работата си, способност за работа в екип и ръководството му, способност да анализират и синтезират информация. резултатите.

Допълнителни изисквания, носещи предимство са: компютърна грамотност – MS Office, Internet, присъдени научни степени, опит в областта на музейното дело и опазване на културното наследство, участие в разработването и реализацията на програми и проекти, чуждоезикова подготовка, регламентира заповедта на кмета на общината за обявяване на конкурса.

Той ще се проведе на 2 етапа – допускане на документи и защита на концепция за развитието на Историческия музей в следващите 5 години.

Документи могат да се подават в сградата на Общината на бул. ”Г. С. Раковски” №15, Център за информация и услуги на гражданите, гише №1 “Деловодство” в срок от 1 месец от датата на публикуване на обявлението в местен вестник и на електронната страница на Община Димитровград:www.dimitrovgrad.bg, всеки работен ден от 08.30 ч. до 17.00 ч.

За повече информация от кметската администрация посочват тел.: 0391 68296.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук