Нов екип сформира центърът за спешна помощ в Хасково, готвят още един

В Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Хасково от началото на октомври до днешна дата са прегледани почти 3000 души, като 542 от тях са с коронавирусна инфекция, сформиран е нов спешен екип, сподели директорът на центъра д-р Петя Радева. Тя декларира готовност за разкриване на още един екип, след като за това изрично настоя зам.-областният управител на Хасково Виолета Желева. Основен проблем в ЦСМП, както и в болниците, е липса на кадрова обезпеченост за допълнителни дейности, споделиха медиците. Това стана ясно на заседание на Областния кризисен щаб, свикан заради повишения брой коронавирусни инфекции, регистрирани в региона и заповедта на здравния министър за новите временни противоепидемични мерки, които влизат в сила на 21.10.2021 г., съобщават от Областна администрация

301 на 100 000 население е 14-дневната заболяемост в област Хасково към днешна дата. В МБАЛ – Хасково в средно тежко към тежко състояние се лекуват 90 болни от COVID-19, 6 от тях са на апаратна вентилация. Има възможност да бъдат разкрити допълнителни легла, толкова колкото бъдат необходими, увери управителят на хасковската болница д-р Георги Гелов. По 24 са хоспитализираните в Харманли и Димитровград, докладваха управителите на лечебните заведения. Те също декларираха готовност за увеличаване на легловата база, ако това се наложи.

14-дневната заболяемост към днешна дата в различните общини на област Хасково се движи от 33 /община Стамболово/ до 493 /община Харманли/ на 100 000 население, каза д-р Соня Димитрова, директор на Регионална здравна инспекция (РЗИ) – Хасково. Предвид новата заповед на министъра на здравеопазването и посочените критерии за преустановяване на присъствените учебни занятия, РЗИ и Регионалното управление на образованието (РУО) изготвиха организация за максимално бързо стиковане на информация и въвеждане на мерките.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук