Нов директор на пожарната в Хасково, досегашният – в заслужена пенсия

контакти

Старши комисар Митко Чакалов пое Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Хасково. Досегашният началник, старши комисар Николай Вълчев, навършва 60 години и излиза в заслужена пенсия, съобщават от Областната дирекция на МВР. Колегите му пожелаха здраве, късмет и благодариха за съвместната им работа.

Новият директор старши комисар Митко Чакалов бе представен пред състава на пожарната в Хасково от главен комисар Алескандър Джартов – директор на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. На събитието присъстваха и бившият директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Николай Николов, директорите на противопожарните служби на Кърджали и Стара Загора.

Чакалов е завършил факултета по „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Академията на МВР. От 2002 г. работи в пожарната. Преминал е през инструктор, началник група „Пожарогасене” и от 2012 г. е началник на районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково. Роден е през 1978 г.

След 36 години служба, доскорошният директор Николай Вълчев се пенсионира и излиза в заслужена почивка. Той бе ръководител на дирекцията 22 години. За добрата си и самоотвержена работа в пожарогасителната и спасителна дейност е получавал множество награди и бе утвърден като компетентен ръководител с авторитет.

По време на церемонията старши комисар Вълчев бе отличен с плакет и много добри думи от главен комисар Джартов. За дългогодишната им служба и приятелство говори Николай Николов, завършвайки с думите: „Горд съм, че съм бил в огъня с теб и с твоя екип”, като пожела на новия директор да служи, докато е полезен и положително оценен.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук