Нов главен прокурор най-рано след половин година, според правосъдния министър

контакти

Изборите на нов състав на Висшия съдебен съвет (ВСС) и на нов главен прокурор могат да са факт след приемането на нов Закон за съдебната власт (ЗСВ), който да отговаря на променената Конституция, заяви министърът на правосъдието Атанас Славов пред БНТ, информират от офиса на „Демократична България“. Според него е реалистично цялата процедура да отнеме около половин година.

Единственият вариант изборът на ВСС и на новата прокурорска колегия да се случи по-рано е ЗСВ да се приеме в рамките на месец след конституционните промени, което е малко вероятно, допълни Славов.

„Това е реалистичното с оглед на преструктурирането на ВСС и това, че ще имаме отделен прокурорски съвет, който ще избере главен прокурор. Реалистично избор на нов главен прокурор преди лятото няма как да се случи“, каза правосъдният министър.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук