Нов главен архитект на Община Димитровград

Арх. Елисавета Георгиева е новият главен архитект на Община Димитровград от днес. Длъжността тя заема след освободения досегашен главен архитект, съобщават от общинска администрация.

Арх. Георгиева е специалист с 25-годишна практика в инвестиционното проектиране и устройственото планиране. От 2008 г. е в състава на Eкспертния съвет по устройство на територията в гр. Димитровград.

арх. Елисавета Георгиева

Нейни авторски проектни решения са едни от най-любимите и разпознаваеми места в Димитровград и Хасково. Сред по-значимите й проекти са: рехабилитацията и реконструкцията на подхода към монумент „Св. Богородица“, модернизацията и паркоустройството на парк „Ямача“ и „Градската градина“ в Хасково; благоустрояването на парк „Марица“ в Димитровград, облагородяване на парк „Н.Й.Вапцаров“, Музея на тракийското изкуство в с. Александрово, модернизацията и реконструкцията на спортен комплекс „Младост“ в Хасково, обновяване и модернизация на детски градини, както и много други обществени, промишлени и жилищни сгради.

Родена е в Димитровград. Основното си образование е завършила в СУ „Любен Каравелов“ гр. Димитровград, а средното в Математическа гимназия, гр. Хасково.

През 1996 година придобива магистърска степен по специалност „Архитектура“ в Университет по архитектура, строителство и геодезия, гр. София. От 2004 година е член на Камара на архитектите в България с пълна проектантска правоспособност.

След дипломирането си постъпва като проектант-архитект в ЕТД “ТЕПРО”, което е правоприемник на Проектантската организация в гр. Хасково.

След 2001 година проектира като архитект на свободна практика. През 2004 година заедно със съпруга си инж. Георги Георгиев, който е инженер геодезист, основават проектантско студио „ВИТРАЖ“ ООД.

Екипът на „ВИТРАЖ“ ООД под ръководството на арх. Елисавета Георгиева е изработило множество проекти в областта на паркоустройството и инвестиционното проектиране.

Семейна и майка на три дъщери. По вероизповедание е православна християнка и е един от авторите и редакторите на сайта Християнство.бг.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук