Нов багер, на тънка цена, купи Община Димитровград

Взе и вишка – втора употреба

Нов багер, на тънка цена, купи Община Димитровград, както и вишка – втора употреба, които ще са в състава на общинско предприятие „Благоустрояване“. Възможностите на машините бяха демонстрирани днес, зад сградата на администрацията, където бяха паркирани.

Багерът е марка „Катерпилар“, за 123 хил. лева без ДДС, произведен 2017 г. Има всички възможни екстри, включително, автоматична скоростна кутия, джойстици за управление и др. Има гаранция 1 година, с възможност да се увеличи до 4.

Предвид екстрите, трудно бе да постигнем тази цена. Водихме преговори две години. Имахме оферти от няколко производители, по обявената процедура. Само с един от тях се споразумяхме да направим две плащания. Първото ще е тази година – 80 хил. лева, останалата сума ще се плати догодина, обясни кметът Иво Димов.

Според градоначалника, цената на багера е много изгодна. Той направи съпоставка с подобна машина в Хасково, която струва над 160 хил. лева и то без такива екстри. Подчерта, че багерът е от най-ново поколение и може да се управлява дори от деца.

Идеята е старият багер на ОП „Благоустрояване“ да се използва за ремонти по димитровградските населени места, а новият да действа в града. Придобивката много ще олекоти работата в предприятието, каза управителят му Тихомир Гочев.

Употребяваната вишка е купена за 30 хил. лева без ДДС, със 17-метрова стрела. Досега общинското предприятие не разполагаше с такава и се налагаше да търси от външни фирми. Вече това няма да е необходимо.

Междувременно, от тази година функционира машина за вибропресовани плочки. Дава възможност сами да си произвеждаме такива, които ще бъдат много по-качествени от досегашните, уточни Иво Димов.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук