Нов акционер в „Неохим“ АД

Нов акционер има в „Неохим“ АД, с дял 5.12% от капитала на дружеството, става ясно от информация на Българската фондова борса.

Делът е придобит от Даниел Руменов Гаргов. Той идва от акциите на  „Агрофер Интернешънъл Естаблишмънт“ (Лихтенщайн), намалило дяловото си участие в „Неохим“ от 7,68% на 2,56%. Гаргов е придобил и глас в общото събрание на акционерите.

Даниел Гаргов е съдружник в 10 фирми, управител в 19 и в борда на 8, по информация на sova.bg. Повечето от тях с в Хасково, две в Кърджали и по една в Димитровград, Габрово, Харманли и Смолян.

Същевременно, с решение на Общото събрание на акционерите, от декември „Неохим“ АД премина от едностепенна към двустепенна система на управление, при която дружеството се управлява от Управителен съвет под контрола на Надзорен съвет.

Икономистът Стефан Димитров и инженерът Мирослав Димитров вече ще представляват торовия завод в качеството си на изпълнителни директори. Преди да бъдат избрани и овластени да представляват дружеството, Стефан Димитров бе Търговски управител /прокурист/, а Мирослав Димитров – директор „Производство и поддръжка“, съобщава „Химик online”.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук