Ново начало: Засадиха 50 атласки кедъра за 50 години„Южна пролет“ на „Кенана“

контакти

Тази сутрин дебютанти, лауреати и организаторите на Литературните дни и Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ залесиха 50 дръвчета в парк „Кенана“. Така се постави новото начало на алея „Южна пролет“ в Хасково, съобщават от Общината в областния град.

Кметът на община Хасково Станислав Дечев припомни, че още в първите години на конкурса е имало такава алея. После тя е била изоставена и сега дори създателите на „Южна пролет“ не помнят точното й място.

„Затова днес поставяме ново начало на алея „Южна пролет“. Засаждаме 50 атласки кедъра, които символизират 50 години „Южна пролет“, каза Станислав Дечев.

Той допълни, че за да бъде издадена дори една книга, е нужна хартия. „Затова днес залесяваме, за да я има „Южна пролет“, за да ги има и книгите“, подчерта кметът на Хасково.

На алея „Южна пролет“ е поставен и паметен знак. Всяка следваща година на това място ще се засажда по още един кедър, за да расте новата гора заедно с Конкурса за дебютна литература „Южна пролет“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук