Ново кръгово кръстовище ще се строи на пътя Хасково – Димитровград

контакти

Ново кръгово кръстовище се очаква да бъде построено на пътя Хасково – Димитровград, става ясно след наше запитване до Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). То ще бъде второ, след изграденото не много отдавна почти по средата на пътя между двата града.

Първото кръгово кръстовище бе оформено, за да се улесни движението на свързаните в района предприятия, като „Язаки“, асфалтовата база на „Щрабаг“ и др. Второто се отнася до търговски обекти, до които достъпът ще бъде затруднен, ако не се организира движението по различен начин.

Търговският обект включва хипермаркет за дома и градината „Практикер“ и 12 големи магазина. Изграждането им започна в средата на септември месец тази година на терен срещу бирената фабрика. При първата копка бе обявено, че магазините на това място трябва да бъдат готови след 6 до 7 месеца.

Инвеститорът е представил намерение пред АПИ за реконструкция на съществуващото в района триклонно кръстовище в кръгово. АПИ е представила забележки към проектите, като се очаква окончателно становище. Оттам съобщават следното:

В Агенция „Пътна инфраструктура“ е представено инвестиционно намерение за изграждане на търговски обект и за реконструкция на съществуващо триклонно кръстовище в кръгово кръстовище при км 287+735 от републикански път І-5 Димитровград – Хасково. Инвеститор на проекта е „Практикер Ритейл“ ЕООД. През август тази година техническият експертен съвет на АПИ, в отговор до инвеститора на обекта, представи забележки към проектните материали, без да е изразено окончателно становище.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук