Нови фиданки засадиха в парк „Вапцаров“, в готовност за ремонта му

контакти

Малчугани от детска градина „Звънче“ засадиха няколко фиданки – липи в парк „Вапцаров“. На децата помагаха кметът на Димитровград Иво Димов и директорът на Държавно горско стопанство – Хасково Диана Василева.

Инициативата е традиционна, по повод Седмицата на гората. Екологичната кампания тази година е под надслов „Гората е живот…и обща отговорност“, която се провежда от 1 до 7 април.

Общината винаги се е включвала в подобни инициативи. Димитровград е един от най-зелените градове в цяла България, с уникални паркове, с много зеленина. Поддържана е и екосистемата, която ще развиваме, каза Иво Димов и припомни, че преди дни бяха проведени обсъждания за устойчив растеж и зелени мерки.

До десетина дни ще обявим процедура за избор на изпълнител за ремонт на парк „Вапцаров“. След избора му трябва да поискаме 20% аванс, когато имаме сключен договор. Средствата са заложени в държавния бюджет, обясни Димов и добави, че ако няма обжалване, до 2-3 месеца ремонтът може да започне.

Димов припомни, че ремонтът на парк „Вапцаров“, за 4.5 млн. лева, е част от разработките, подадени от Общината за финансиране от държавния бюджет. Те вече са разписани. Техническо забавяне имаше за Къщата на изкуствата, но миналия петък и за този проект вече има зелена светлина.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук