Нови пожари в областта, големите огнища потушени

Огнеборци, военни, служители на горското и доброволци в борба с пламъците

Обстановката в област Хасково остава изключително усложнена, поради възникнали нови 20 пожара днес. Вчерашните огнища са потушени. Въпреки това продължават да бъдат наблюдавани трите големи пожара в село Динево в община Хасково, село Изворово в община Харманли и село Лесово в община Елхово от противопожарните служби и военното формирование от Хасково. Допълнителна помощ им оказват 9 екипа от пожарните служби от други области.
Областният управител д-р Стефка Здравкова посети най-засегнатите от огъня райони r e в непрекъсната връзка с институциите, ангажирани с овладяването на стихията. Цялата налична техника на пожарната, горските стопанства и общините е включена в пожарогасенето, информират от кабинета й.
Опасността от възникване на пожари не е отминала и за цялата област остават в сила най-високите предупреждения за пожароопасност. Бъдете предпазливи и отговорни, не палете огън на открито, призова д-р Стефка Здравкова.

Локализиран и напълно овладян, междувременно, е и пожарът в района на военния полигон край село Корен, информират от община Хасково, на чиято територия е огнището. За по-малко от денонощие обаче пламъците са унищожили над 1000 декара горски масиви, храсти и суха растителност между селата Динево, Малево и Корен. На терен са екипи от огнеборци, които контролират ситуацията. В тяхна подкрепа са и  военнослужещи със специализирана техника от 31-ви механизиран батальон – Хасково, както и десетки служители на горското стопанство, на „Екопрогрес“ и доброволци, съобщават още от Общината.

Опасността от избухване на унищожителни пожа ри не е отминала! Температурите остават високи, а вятърът силен, на моменти и бурен. В сила, все още е бедственото положение, обявено със заповед на Областния управител на Хасково. Всички дейности на открито, в това число почистването на пасища и стърнища, са забранени.   

Снимка – община Хасково



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук