Новият председател на Районен съд – Димитровград встъпи в длъжност

В Районен съд – Димитровград, като „Административен ръководител – председател“, в длъжност встъпи Огнян Гълъбов. Той е с ранг „съдия във Върховен касационен съд (ВКС) и Върховен административен съд (ВАС), съобщават от Окръжен съд – Хасково.

Гълъбов  бе избран на 28.03.2023 г. с 10 „За“ от гласовете на членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. На проведено Общо събрание, пред административен ръководител – председател на Окръжен съд – Хасково – Миглена Тянкова, встъпването в длъжност бе удостоверено с подписване на Акт за встъпване в длъжност, след което в присъствието на съдиите, служителите и гости от Районен съд – Димитровград, положи клетва и подписа клетвен лист, съгласно разпоредбите на чл. 155 и чл.157 от Закона за съдебната власт. Съдия Гълъбов бе избран с решение на Съдийската колегия на ВСС по Протокол № 11 от 28.03.2023 г., от дистанционно заседание чрез видеоконферентна връзка, на основание чл. 167 ал. 2 и чл. 194 а, ал. 1 от Закона за съдебната власт, след обявен конкурс за избор на административен ръководител – председател на Районен съд – Димитровград.

Огнян Гълъбов е завършил висше образование по специалността „Право“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, през 1997 г. Той има над 22 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Кариерата му започва на 01.12.2000 г., като младши прокурор в Районна прокуратура – Димитровград, след което е прокурор там. На 04.01.2010 г. е встъпил в длъжност „съдия“ в Районен съд – Димитровград, където правораздава и до днес. Кандидатурата на съдия Гълъбов е подкрепена от повечето съдии на Общото събрание на съдиите в Районен съд – Димитровград.

Колегите му пожелаха успешна реализация, професионални успехи и удовлетворение при изпълнение на служебните му задължения.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук