Новият областен на Хасково със заявка да привлече инвестиции

Скоро се очаква Красимир Ангелов да има нов заместник

контакти

Заявка за привличане на нови инвестиции в региона направи новият областен управител на Хасково Красимир Ангелов, назначен преди ден от служебното правителство.

Ще се опитам да бъда в полза да създадем по-добра обстановка за инвестиции, което да доведе до повече работни места и повече хора да остават в областта. Мисля, първо, да ангажираме местния бизнес и капитал, което да покаже на чуждите инвеститори, че обстановката е сигурна и стабилна, за да дойдат, заяви новият областен управител на Хасково в първото си официално изявление от кабинета си.

Ангелов допълни по темата, че има много празни халета и обекти, както и немалко неизползвани терени, на които могат да бъдат създадени промишлени зони, както се строи нов хипермаркет на изхода на Хасково към Димитровград, припомни той. За летище „Узунджово“ посочи, че първо трябва да се изясни дали е държавно или общинско, за да даде повече конкретика. Все пак, обаче, каза, че ще се мисли за международни хъбове и бази, които да привлекат инвестиции, за се да развива регионът, като вход на Европа.

Изявлението си Красимир Ангелов даде съвместно с Мартин Узунов, който бе временен областен управител, а преди това и заместник, какъвто ще остане, засега. Поста Узунов пое, след оттеглянето на Минко Ангелов.

Предполагам, че в най-скоро време ще има и нов заместник-областен управител, но докато съм тук, ще направя всичко възможно този преход да бъде плавен. Когато стана преместването на Минко Ангелов, изразих волята си, че за мен е по-правилно да бъде назначен нов състав, заяви Мартин Узунов, като сподели, че е бил заедно с Минко Ангелов при 4 мандата на временни правителства.

Подкрепям идеята за плавен преход в администрацията, подчерта Красимир Ангелов. Той уточни, че преди около седмица с него са започнали преговори да стане областен управител на Хасково. Договорено е било да бъде назначен два дни преди изборите, но решено да поеме поста, след като вотът мине.

Красимир Ангелов заяви още, че не членува в никоя партия и не дава заявка за политическа кариера, като заяви, че е поканен като експерт. Той има придобито висше образование от УНСС по специалност „Икономика и управление“. Притежава дългогодишен опит от частния сектор в областта на строителния надзор и управлението на проекти. По думите му, в Областна администрация е влизал преди две години, като председател на Балканско-индийската асоциация, когато е бил поканен индийският посланик.

Сградата повече я познавам отвън. Предстои да се запозная и със ситуацията отвътре, обясни новият областен управител на Хасково.

На снимката: Красимир Ангелов (вляво) приема властта от Мартин УзуновПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук