Новият заместник в Областна администрация – Хасково от квотата на ПП?

Областна администрация – Хасково ще е с един заместник-областен управител, наред с други администрации в страната, след решение на Министерски съвет. По неофициална информация, новият заместник ще е от квотата на „Продължаваме промяната“.

Заместник-областни управители на Хасково към момента са Виолета Желева и Мартин Узунов. Засега няма решение кой от двамата да остане, докато управлението поемат новоназначените. Едва ли и ще има. Най-вероятно смяната ще бъде направена наведнъж или с паралелни решения – за нов областен управител и негов заместник.

Съвсем скоро се очаква Желева и Узунов, както и сегашният областен управител инж. Минко Ангелов да бъдат освободени.

И ако името на новия заместник не е ясно, новият областен управител се очаква да бъде Катя Панева, която бе водач на листата на „Демократична България“ (ДБ), от квотата на ДСБ.

Като част от управляващата коалиция, ДБ ще има петима областни управители. Всички те ще бъдат от квотата ДСБ, като причината е, че партията няма министерски кресла и ще бъде компенсирана с областни управители. Сред тях е и мястото в Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук