НОВИТЕ СВЕТОФАРИ НЕГОДНИ. ЩЕ ГИ СМЕНЯТ СЪС СТАНДАРТНИ

Монтираните светофари при връзката с ул. „Иван Вазов“ и бул. „Георги Раковски“ в Димитровград засега се оказват неудачни. Проблеми в напрежението са довели до техническа неизправност. В момента се търси причината за това, коментира заместник-кметът Светослав Стойков.

Уредбите на кръстовището създадоха главоболия за шофьорите и пешеходците. В един момент те работеха, а в следващ – спряха. Поради слабата им светлина обаче не се разбираше дали функционират или не. Най-голям проблем в тази посока има в моментите, когато слънцето свети ярко и хората се чудят дали свети нещо, изобщо.

Почти сигурно е, че ще пристъпим към подмяна на уредбите. Ще решим днес дали да сложим от стандартните светофари, каза още Стойков. При тях проблемът с напрежението ще отпадне. От друга страна, тяхната светлина е по-силна и ще се вижда по-ясно от участниците в движението.

Сегашните уредби на връзката на улицата с булеварда са предоставени от фирмата изпълнтел по Водния цикъл. В момента се правят количествено-стойностни сметки за това колко ще струват новите стандартни светофари. Ако се пристъпи към подмяната, те или ще бъдат закупени, или ще се вземат под наем.  

[box_info]Целият свят в един екран с ТРАКИЯ КАБЕЛ – www.trakiacable.net[/box_info]   Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Ми то отдавна има нужда от светофар на това кръстовище.Кво толкова има да се мисли..?
    Нека някой да опита да завие наляво от Ив.Вазов между 17 и 18ч. и после пак да „му мисли“…

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук