НОВА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ВОДКА У НАС

контакти

[quote]РОДНА МАРКА СЪС ЗЛАТЕН МЕДАЛ, ИЗМЕСТВА СВЕТОВНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ[/quote]

Българска марка водка е сред малкото в света и единствена у нас, която въвежда нова производствена технология. Високотехнологичният процес се извършва чрез сребърна филтрация, която многократно повишава качествата на напитката и нейната чистота, вкус, аромати, съобщава агенция „Фокус“.

Запознати с процесите коментират, че сребърните йони са активен катализатор в процесите при преработка на водката, с което нарастват органолептичните свойства на питието (свойство на определени вещества да възбуждат обонянието, вкуса, възприятието за текстура). Крайният продукт е резултат от седемколонна дестилация, чрез която се получава водка с мек вкус в най-чиста форма, прецизирана във всеки един етап от главните технолози на компанията производител, която е безспорен лидер на родния пазар вече 15 години. Така българската напитка става една от първите в света, въвели най-новата технология за производство, с което заслужено заявява амбиции да се наложи като конкурент на международните пазари. Марката Flirt Silver Filtered вече придобива популярност на множество пазари зад граница, сред които са Холандия, Ирак, Нигерия, Гана, Обединени арабски емирства и Кения.

Първата проява на световния подиум на водката донесе златен медал за страната ни. Той бе обявен само преди дни от един от най-престижните и световно признати дегустационни конкурси – Los Angeles International Spirits Competition 2013. За своята над 70-годишна история, той е връчил златни, сребърни и бронзови отличия на най-добрите марки от цял свят, състезаващи се в категориите – Безалкохолни напитки за коктейли, Дизайн на опаковки и най-конкурентната и престижна за Спиртни напитки.

Над 260 спиртни напитки на 78 производителя са участвали в тазгодишната оспорвана надпревара за Златния медал на експертното жури. Сред известни марки от десетки страни като Финландия, Канада, Англия, Франция, Германия, Ирландия и много други се нареждат и световно признатите водки Finlandia, Nemiroff и Purity vodka, които тази година родната напитка измести от първото място в класацията. Журито в конкурса е 13-членно, съставено от доказани специалисти в различни области, сред които Джесика Гелт – писател за храната и нощния живот в Лос Анжелис Таймс; Триша Алей – президент на Гилдията на барманите в САЩ; Кевин Джонсън – ветеран с 33 годишен опит в индустрията на високоалкохолните напитки. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Eха-а-а-а, откога я чакаме! Хем вкусна хем полезна! Ако и в главата удря както трябва на нея минавам. Ще го броим лечебни процедури. Само дано парата и е по-народна.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук