Нова организация за плащане на паркинга до Бабин пазар

контакти

Нова система и организация на плащане на паркинга на ул. „Елин Пелин“, непосредствено до зеленчуковия пазар (бивше хандбално игрище) в Димитровград, ще заработи от 5 февруари, съобщиха от Общината.

Съоръжението разполага с 38 паркоместа, две от които са за хора с увреждания. Контролът в зоната ще се осъществява посредством видеонаблюдение, чрез детектване на местата за паркиране, като по този начин се повишава сигурността в района на зоната. Запазва се правото за еднократно 30 минутно безплатно паркиране за търговци и клиенти на пазара, запазва се и цената за паркиране от 1лв./час, определена с наредба на Общинския съвет.

Плащането може да се осъществи чрез смс или паркомат, който се намира на място. Паркингът е част от синята зона на Димитровград, с работно време от 8.30 ч. до 17.30 часа. Изграждането и въвеждането му в експлоатация е съобразено с концепцията за паркиране на Община Димитровград, като се дава възможност за напълно безплатно паркиране в най-натовареното време за пазаруване от гражданите след 17.30 часа.

За търговците на пазара е предвидена абонаментна такса за преференциално паркиране, което е 36 лв./месец или 300 лв./годишно. За да се възползват от преференциите, е необходимо да подадат заявление в Общинско предприятие „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана“, намиращо се на ул. „Вл. Поптмов“ 2 (зад кино „Химик“).Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук