НОВА ЗАЛА ЗА РЕПЕТИЦИИ СТАНА ЧАСТ ОТ ДУШАТА НА ТЕАТЪРА

театър Апостол Карамитев
контакти

[dropcap]С[/dropcap] нова зала за репетиции, наричана от екипа „зала за креатив“, се сдоби общински театър „Апостол Карамитев“. Именно там се проведе пресконференция, на която временно изпълняващият длъжността директор – Тодор Боянов, представи придобивката.  Ние, димитровградчани, заслужаваме модерен, професионален и съвременен театър, категоричен е Боянов. [pullquote_left]Обърнахме внимание на физическата обвивка, а догодина ще помислим и за душата, част от която е и новата зала.[/pullquote_left]

През тази година направихме доста основни крачки. Една от задачите, която си поставихме и мисля, че постигнахме, бе да повишим обслужването на гостуващите спектакли и на нашите зрители. През 2012 г. се лишихме от наши постановки и всички пари хвърлихме по обновяването на техниката и инвентара. Обърнахме внимание на физическата обвивка, а догодина ще помислим и за душата, част от която е и новата зала. Ние, димитровградчани, заслужаваме модерен, професионален и съвременен театър, категоричен е Боянов.

Репетиционната зала е на мястото на гардероба на театъра, който се премества в друго помещение. Залата е многофункционална и ще се използва освен за бъдещите постановки, но и за камерни изложби, пресконференции, презентации, обучения и др. Помещението разполага с пет светлинни вериги. Ще светят само три от тях, когато на режисьора му се налага да преглежда текста, да го разчепква, както се казва на наш жаргон. Ако му потрябва задната част, тя се превръща в мини камерна зала. През зимния период тук ще се провеждат репетициите на детската театрална школа, която отново стартира работата си, допълни ВРИД директорът.

Дизайнът е дело на сценографката Томяна Начева. Стойността на ремонта възлиза на 5 хил. лв., които са отделени от бюджета на театъра. В това число влизат всички дейност – труд, изготвяне на проект, материали и т. н.

На пресконференцията бяха представени две нови попълнения в 11-членния състав на екипа. Това са Димитър Караиванов – на длъжност „мениджър продажби“, и Калин Иванов – втори асистент режисьор. Те пристигат от репертоарни театри, Караиванов от шуменския, а Иванов – от казанлъшкия. Двамата са с висше театрално образование и са гостували на димитровградска сцена.

През тази есен сградата на „Апостол Карамитев“ претърпя мащабен ремонт по проект „Красива България“. Ремонтните дейности включиха изолация на покрива, боядисване на сградата, смяна на дограма, изграждане на рампа за инвалиди. Финансовите средства възлизат на 168 277 лв., като половината са предоставени от Министерството на труда и социалната политика, а остатъкът – от община Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук