Нова акция на КАТ, с акцент 24-часов контрол на скоростта

контакти

Специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими е в ход до края на седмицата в цялата страна. Акцент е поставен върху 24-часовия speed-маратон, при който от 00.00 до 23.59 часа на 21 април /петък/ ще се предприеме непрекъснат контрол на скоростта. Това съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков, началник сектор „ Организация и координация на пътнотранспортни произшествия и кризи“- Главна дирекция „Национална полиция“.

Операцията е част от календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция, Roadpol и аналогични действия се провеждат на територията на всички страни, членки на организацията, поясняват от пресцентъра на МВР.

Гл. инспектор Близнаков предостави и обобщени данни от предприетите допълнителни мерки за дните около Великден (от 13 до 17 април). Полицейските екипи са проверили общо 46 990 моторни превозни средства и 54 698 пътуващи в тях. За установени на място нарушения са съставени 13 130 документа, от които 10 568 фиша и 2 602 акта за установени административни нарушения. За това време са установени 223 водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози. За неизползване на обезопасителни системи са санкционирани 1 104 водачи и пътници, а за неправилно изпреварване и неправилно движение по пътното платно са съставени общо 498 документа. Установени са 128 неправоспособни шофьори, санкционирани са и 327 пешеходци.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук