Режат три дървета от площадка, засаждат 90

По проект, две дървета са предвидени за отрязване от площадката, зад блок 1 на алея „България“ в Димитровград, където ремонтът започна. Едното от тях вече е премахнато, като е било пред падане. За друго предстои да бъде направено, но може и да не се стигне дотам, ако се прецени, че не пречи. Други пет ще бъдат подкастрени.

Третото дърво е отстранено, след сигнал на граждани, че е опасно, с изпочупени клони и множество хралупи. За целта е взето разрешение, обясниха на място. Трите дървета са от вида „Ясен“.

Предстои скоро да започне засаждането на близо 90 нови дървета на мястото – 24 иглолистни, 36 широколистни и 28 от вида лъжекипарис. Отделно от това, ще има допълнителни храсти и цветя.

На мястото ще бъде изградена автоматична поливна система. Предвидено е обособяване на нова паважна алейна мрежа, открита детска площадка с каучуково покритие, стрийт фитнес и т. н. Ремонтът, по предварителен план, както писахме, ще продължи около три месеца. В момента обектът се чакълира, оформят се и бордюри, зад построения на част от площадката блок, текат и други дейности.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. А какво ще стане с кучешката площадка?Лятото не може да се спи от кучета и най-вече от кучкари.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук