Новата „Мис Турция“ – с български корени

Симай Расимоглу е родена в Бурса, но всяко лято идвала у нас

контакти

Симай Расимоглу, която спечели „Мис Турция“, е с български корени. Красавицата е на 22 години. Пред турския NTV тя разказва: „Майка ми и баща ми са родени и израснали в България. През 1989 г. идват в Турция, където се срещат и по-късно женят. Ние все още ходим до България всяко лято“, коментира тя, визирай родопския град Джебел.

Самата тя е родена в Бурса през 1997 година, но родителите й са емигрирали български турци. Бащата на красавицата е от Джебел, а майка й – от Момчилград.

Преди 3 години е посетила Момчилград, откъдето е публикувала свои снимки на профила си във „Фейсбук“.

Красавицата е висока 188 см и тежи 57 кг. Тя е най-високата Мис Турция в историята на конкурса.

Симай е завършила Архитектурна реставрация, но работи като интериорен дизайнер в Истанбул. Обича изкуството и мечтае да създаде своя собствена школа, където да творят деца.

Причината да се запише в конкурса станали нейните колеги, които я поощрявали да подаде документите си за предварителния кастинг. На финала хубавицата се пребори за титлата с 20 участнички.

Тя ще представи страната си на конкурса „Мис Свят“, който тази година ще бъде в Англия.

Източник: vesti.bgПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук