НКЖИ: Крадци повреждат железния мост на река Марица. Ще ремонтираме

Железният мост на река Марица при Димитровград е обект на посегателства. Крадци къртят бетонните плоскости, за да достигнат до арматурата и кабелите на осигурителната техника. Това информираха от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/, след наше запитване, породено от липсващи бетонни елементи по съоръжението, което създава опасност за пешеходци.

За пореден път компанията предприемa необходимите действия за отстраняване на нанесените щети, със собствени сили и средства, се допълва в отговора на НКЖИ. В обясненията личи, че посегателствата не са изолиран случай, а периодични през годините, както бе подчертано и в публикацията ни.

Оттам изрично подчертават, че железният мост не е предназначен за преминаване на граждани, а табели указват, че това е забранено. Така наречената „пешеходна зона“ е изградена за служителите, които извършват оглед и ремонт на съоръжението, се посочва в отговора.

Казва се още, че съоръженията се поддържат по ,,Инструкции за ремонт и поддържане на изкуствените съоръжения (тунели, мостове и водостоци)“. Те се наблюдават ежедневно от дежурни работници, които извършват обходи на железопътните участъци.

На всички мостове в железопътната инфраструктура два пъти годишно се извършва периодически преглед (ревизия) от комисия от съответната Железопътна секция, в чиито район е съоръжението.

Специално за железния мост на Марица при Димитровград предстои възстановяване на антикорозионното покритие и извършване на някои шлосерски работи, обясняват от НКЖИ.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук