НИЧИИ „РАКЕТИ“ В ЧУЖД ИМОТ ЩЕ РЕМОНТИРА ОБЩИНАТА

Да бъдат ремонтирани люлките „ракети“, намиращи се в димитровградския парк „Вапцаров“ реши Общинският съвет. В продължителни и бурни дебати влезнаха кметът Иво Димов и председателят на ОбС Стефан Димитров.

Градоначалникът започна, цитирайки обследване, според което „ракетите“ не подлежат на оправяне и не са безопасни от гледна точка на съвременните условия. Съоръжението, от друга страна, се намира на парцел от 30 дка, продаден на „Евроферт“ през 2006 г. година. Какво следва оттук нататък? Предписание към собственика за прекахване или обезопасяване?, попита той.

Градоначалникът настоя, че собственикът трябва да се погрижи за намиращите се на терена съоръжения. Стефан Димитров контрира, че има приватизация, не продажба. Има условия в самия договор кога и на какво влиза във владение собствениът. Що се отнася до люлките, собственик е този, на когото е учредено правото на строеж. Имате ли акт за общинска собственост, попита председателят на ОбС. Нямаме такъв акт, нямаме и акт за право на строеж, отвърна Иво Димов.

От написаното дотук излиза, че люлките-„ракети“ се намират върху имот, чийто собственик е „Евроферт“, който вероятно не ги притежава. Не ги притежава и Община Димитровград, тъй като тя няма акт за собсъвеност. Изводът – „ракетите“ са ничии.

Въпреки това, Димитров намекна, че по презумция те са на Общината, тъй като те са строени някога от нея. По другия аспект свързан с безопасността председателят на ОбС направи аналогия с лунапарка, където не всички съоръжения са безопасни. Оттам той изведе, че до люлките достъпът трябва да бъде по-ограничен. Последното хвърли в смут Иво Димов, защото недоумя, че трябва да спираме част от децата.

Иначе, според приетото решение, трябва да се направи обследване на съоръжението, да се подготви план-сметка за основен ремонт и на площадката.

ЕТ „Тери Стил“  – Димитровград търси шивачки с умения за работа на права и покривна машини, оверлог. Справки на телефони: 0887/237 173 и 0887/517 347

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук