НИТО ЕДИН ПОТРОШЕН НА ЛЕДА В ОБЛАСТ ХАСКОВО

Нито един сигнал за пострадал, след падане на леда, не е постъпил в Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/, на територията на цялата област Хасково. От началото на седмицата няма регистриране на оплаквания от счупвания или навяхвания на крайници, информира директорът на ЦСМП – Хасково, д-р Петя Димитрова.

Явно, хората започнаха да се вслушват в съветите и препоръките на медии, следят и прогнозата за времето. През тази седмица на много места се образуваха поледици, температурите също ще бъдат изключително ниски. В такива условия излизането навън трябва да е при необходимост, коментира още директорът.

Няма увеличение и на сигналите, за хора с нарушено с кръвно налягане, както и с проблеми на сърдечно-съдовата система. Средно, екипите на ЦСМП се отзовават на 60-80 сигнала, за цялата област Хасково. До ранния следобед днес помощ са потърсили 22 човека.

След падналия сняг, няма случаи на закъсали линейки или на такива, които да са стигали трудно до адреси, уточниха от Спешна помощ.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук