Никакъв прогрес със заплатите в МБАЛ „Света Екатерина“. И последните – орязани

Ако и от срещата с общината няма резултат, готови сме на стачка, казват от синдиката

Никакъв прогрес няма към момента със заплатите в МБАЛ „Света Екатерина“ – Димитровград. Както писахме, медици недоволстваха наскоро, най-вече, заради непълното изплащане на заплати от 2015 г. насам. Оказва се, че веднага след него, последните заплати също са орязани – изплатени отново на 60 или 70%. Информацията сподели главната сестра Златка Генчева-Атанасова, председател на синдикалната организация в лечебното заведение.

Тази седмица предстои среща между ръководствата на Община Димитровград и болницата. На нея се очаква да бъдат коментирани оздравителни мерки. Ако обаче резултатите отново са незадоволителни, може да се стигне до стачни действия, предупреди Атанасова.

Инспекцията по труда започна проверка в димитровградската болница, почти веднага след изразеното недоволство. Според директора на Инспекцията Петър Андреев, незаконно е заплатите да се дават частично толкова дълго време. Трябва да се изплащат в пълен размер, каза той. Уточни, че са издадени предписания и след 2-3 месеца ще се провери доколко са изпълнени.

Междувременно, управителят на МБАЛ д-р Матей Матеев потвърди, че няма промяна в позицията му по подадената оставка. На предела на силите си съм. Нека дойде нов управител на МБАЛ „Света Екатерина“ и да се обяви конкурс за поста, каза той.

Имахме много ползотворна работа през трите години на моето управление. Две-трети от нещата са свършени. Това изисква много усилия и е изморително. Конфликт, в никакъв случай няма. Работихме прекрасно с кмета Иво Димов, благодарение на който се решиха толкова много проблеми, каза още д-р Матеев.

Договорът му изтече в края на юли, но ще продължи да бъде управител, докато не бъде освободен от Общинския съвет и не бъде отписан като такъв от Търговския регистър.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук