НЕ ЩАТ СТЕФАН ДИМИТРОВ В КОМИСИЯТА ЗА БОЛНИЦАТА. НЕ ЩЕ И ТОЙ

контакти

Докладна за обявяване на нов конкурс за управител на МБАЛ „Света Екатерина“ Димитровград прие на днешната сесия Общинският съвет. Приемането и мина бързо, но съвсем различно беше, когато дойде време да се определя състава на комисията по избора.

Едно от предложенията за председател на комисията бе за Стефан Димитров, но то бе отхвърлено. Председателят на ОбС бе предложен след това за секретар, което също бе отхвърлено. БСП и ГЕРБ не ме искат, заключи той. След това дойде предложение за член. То бе прието, но Стефан Димитров си направи отвод. Той оглавяваше комисията при последния – трети конкурс.

На няколко пъти се правиха и отхвърляха предложения. Представителят на партньорската на коалция „Да за Димитровград“ партия ЕНП – Петър Томов, който бе избран за член, също си направи отвод…В крайна сметка председател на комисия стана общинският съветник от партия „Лидер“ Юлиян Семерджиев, а секретар – Виолета Желева от сесийната група на БСП. Двама членове от ОбС ще има комисията в лицето на Кирчо Кирев от ГЕРБ и независимият Диян Георгиев. Още едно попълнение ще има от страна на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Виждайки представителите в комисията и техните партийни принадлежности, остро изказване направи независимият съветник Данчо Данев. Оттук нататък ще се знае кой отговаря за бъдещето на болницата, заяви земеделецът. Той обвини БСП, че кадрува в здравното заведение и намекна за разбирателството между социалистите и герберите в местния парламент. Отвърна му председателят на сесийната група на БСП Сашо Спасов, който каза: Не се месете във вътрешната ни работа. Ние си решаваме в групата какви решения да вземаме. Ние винаги сме работили за болницата, а не вътре в нея, заяви Спасов. Не в болницата, вие кадрувате в цялата държава. Още малко време имате до евроизборите, контрира Данев.

Конкурсът за избор на управител трябва да се проведе на 15 май, от 10 часа. Ще премине на три етапа – проверка на документи, представяне на програми, събеседване. Заявления за участие кандидатите подават до 15 април в общината.  

[box_info]За всяка болка има лек – аптека ГЕЧЕВ – Димитровград, бул. „Трети март” – 9[/box_info]   

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук